Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Ar verta pirkti mokamus Google ir Facebook skelbimus?

Dažnam iškyla šis klausimas, kuris turi savo verslą ar veiklą. Dažnai ir man klientai užduoda tokį klausimą “ar verta pirkti mokamus Google ir Facebook skelbimus?”

Mano trumpas atsakymas yra - taip! Gyvename tokiais laikais, kai didžiąja savo laiko dalį praleidžiame naršydami internete ir socialiniuose tinkluose. Taigi pasakyti, kad tokios reklamos mūsų neveikia ir nepritraukia, tikriausiai būtų nesąžininga.

Taip pat kompanijos - milžinės Google ar Facebook deda daug pastangų vystydami savo produktus tokius, kaip skelbimai. Greičiausiai jos to nedarytų, jei produktas nebūtų pasiteisinęs.

SEO Fausta. SEO ir SEM paslaugos. Google Ads ir Facebook Ads kūrimo paslauga
SEO Fausta. SEM paslauga. Google Ads ir Facebook Ads kūrimas
Taigi kodėl daugeliui kyla klausimas, ar verta?

Pabandysiu atsakyti į ši klausimą, žvelgdama iš savo klientų perspektyvos.
Visų pirma, klientai tiesiog būna neįsigilinę, kaip veikia šios reklamos, ar jos pasiekia tinkamą auditoriją, ar jos rodomos laiku ir vietoje ir pan. Ir antra, aišku, šios reklamos kainuoja pinigus, todėl natūralu, kai kyla klausimas, ar tokios reklamos bus veiksmingos.

Atsakant į klausimą “Ar verta?” - taip, jei tam skirsite pakankamai savo laiko, kad galėtumėte įsigilinti į Google ir Facebook reklamų ypatumus ir subtilybes. Arba šį darbą patikėsite profesionalams. Asmenis ar įmones, kurios padeda su aptariamos reklamos talpinimu, surasti nėra labai sudėtinga. Paprastai šią paslaugą siūlo didžioji dalis SEO specialistų, reklamos ir marketingo agentūrų.

Mokami Google Ads ir Facebook Ads - tai SEM dalis, kai tikslingai reklamuojamas produktas ar paslauga. SEO specialistas atlieka ir šias paslaugas. Taip pat SEM paslauga kliento pageidavimu gali būti įtraukta ir į bendrą paketą, t.y. SEO projektas (daugiau apie tai galite skaityti: https://www.seofausta.lt/seo-paslaugos/).

Ar verta gilintis pačiam į Google Ads ir Facebook Ads?

Atsakymas ir taip ir ne. Jei turite pakankamai laiko ir noro, tuomet būtinai gilinkitės. Kaip ir daugelis programų, taip ir šios darosi “draugiškos” (user friendly), t.y. yra tikrai daug informacijos kaip ir ką daryti. Taip pat ir patys paslaugų teikėjai siūlo ir pateikia įvairias rekomendacijas, pasiūlymus ir t.t.

Visgi jei jaučiate, kad negalite skirti pakankamai laiko ir nejaučiate didelio noro, tuomet greičiausiai šių skelbimų ir reklamų darymas “per negaliu”, tikėtinos naudos neatneš ir tai bus tiesiog išmesti pinigai į balą. Tokiais atvejais tikrai rekomenduočiau pasirinkti specialisto pagalbą.

Ar Google Ads ir Facebook Ads yra brangu?

Šia tema informacijos yra daug, patys paslaugos teikėjai skelbia tokią informaciją. Reklamos, skelbimų peržiūros vyksta aukciono principu ir pinigai mokami, kai susidomėjęs asmuo jūsų reklama ant jos paspaudžia.

Taigi jei matuosime jūsų siūlomų prekių ar paslaugų kaina, tuomet brangu, jei skelbimų kaina jums neatneša papildomų/ suaktyvėjusių pardavimų. Taip pat reikia turėti omenyje, kad reklamą reikėtų vykdyti bent keletą mėnesių, norint pamatyti ir įsitikinti gaunama nauda. 

Ir nebrangu, jei dėl tokios reklamos jūs parduodate daugiau.

Google Ads ir Facebook Ads - maketingo įrankis

Apibendrinant, į aptariamą reklamos būdą reikia žiūrėti kaip į marketingo įrankį, t.y. reguliariai analizuoti gautus rezultatus (bent kartą į mėnesį), daryti išvadas ir atlikti pakeitimus, jei jie reikalingi.

Paslaugų teikėjai už atlygį suteikia puikias sąlygas pasiekti reikiamą auditoriją, tik reikia šiomis galimybėmis protingai pasinaudoti.

Daugiau apie SEO ir SEM (į kurias įeina Google Ads bei Facebook Ads) galite skaityti  https://www.seofausta.lt/

Komentarai