Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Internetinė svetainė ir internetinė parduotuvė: kokia ji turi būti? Graži, šiuolaikiška ir efektyvi?

Internetinė svetainė ir internetinė parduotuvė: pastarųjų svarba šiandieniniame pasaulyje

Internetinė svetainė ir internetinė parduotuvė verslui ar kitai veiklai, šiais laikais yra būtinybė. Ši nuomonė ypač sustiprėjo po įvesto karantino daugelyje pasaulio šalių, taip pat ir Lietuvoje. Ir poreikis atsirado dėl to, jog negalint tiekti paslaugų tiesiogiai, daugeliu atveju tai buvo ir yra galima padaryti nuotoliniu būdu - pirkėjams užsisakant prekes ar paslaugas.
Ir kad pastarieji galėtų tai atlikti, pirkėjai turi turėti galimybę surasti ir pasiskaityti informaciją apie prekę ar paslaugą, pasižiūrėti nuotraukų galeriją ir išsirinkti geriausią variantą.
Visa tai pirkėjas gali atlikti būtent lankydamasis internetinėje svetainėje ar internetinėje parduotuvėje.
Taigi naujas požiūris į internetines svetaines ir internetines parduotuves nėra iš piršto laužtas”!

Naujas požiūris į internetines svetaines ir internetines parduotuves?

Vadindama šį požiūrį "nauju", turiu galvoje jų svarbą ir būtinybę šiuolaikiniame versle. Taigi nenuostabu, jog ir internetinių svetainių bei internetinių parduotuvių kūrimo agentūros, individualūs web programuotojai, marketingistai, SEO specialistai ir kiti suskubo siūlyti savo paslaugas.
Kaip gi pasirinkti tą, kuris išties gerai atliktų savo darbą?
Neseniai skaičiau straipsnį, kuriame “atskleidžiamos paslaptys”, kaip pasirinkti gerą SEO specialistą. Skaitydama šį straipsnį pagalvojau “Kažin, ar interneto vartotojas skaitydamas tokio straipsnio antraštę supras, kas yra SEO specialistas ir apskritai pasirinks tokį straipsnį skaityti?

SEO ir SEO specialistas. Kas tai yra ir kam reikalinga?

Taigi pirmiausiai pradėkime nuo to, o kas yra SEO?
SEO - internetinių svetainių ir internetinių parduotuvių paruošimas, pritaikymas ir adaptavimas interneto paieškos sistemoms, tokioms kaip Google, kad šios gerai reitinguotų internetines svetaines ir internetines parduotuves. Ir pastarosios būtų parodytos pirmuosiuose paieškos sistemų rezultatų puslapiuose.
Taip pat skamba, kiek sudėtingai? Taigi paprastai kalbant, SEO tai žingsniai ir rekomendacijos, kurias reikia atlikti ar įgyvendinti internetinėje svetainėje ar internetinėje parduotuvėje, kad jūsų klientas ieškodamas jūsų prekės ar paslaugos internete, pirmiausiai rastų būtent jūsų internetinę svetainę ar parduotuvę.

Profesionalaus SEO specialisto kriterijai ir savybės

SEO specialistas atlieka daug veiksmų, susijusių su internetine svetaine ar internetine parduotuve, kurie ir leidžia pasiekti pageidaujamą rezultatą - greitai randama jūsų prekė ar paslauga internete. Dar šią kompleksinę paslaugą neretai rasite vadinama - SEO projektas.
Grįžtant prie gero SEO specialisto pasirinkimo, pastarasis turi gebėti atlikti visus reikiamus žingsnius, žinoti, kokie tai žingsniai.
Taip pat kaip ir kitų sričių profesionalai, SEO specialistas turi savo darbą suvokti plačiai, strategiškai, numatyti keletą žingsnių į priekį, matyti ir jausti kliento poreikius, bet tuo pačiu veikti pagal planą - pasiekti užsibrėžto tikslo - internetinė svetainė ar internetinė parduotuvė būtų randama pirmuosiuose paieškos sistemos rezultatų puslapiuose!

Kaip gi įvertinti gero SEO specialisto savybes?

Labiausiai apčiuojamas ir pamatuojamas dalykas - atlikti darbai ir rekomendacijos. Kiti nemažiau svarbūs dalykai - paieškos sistemų SEO rekomendacijų išmanymas: raktiniai žodžiai, internetinės svetainės turinio svarba, meta įrašai, Google analytics kodas ir analizė, kitos internetinės svetainės viešinimo priemonės.
Žinoma, kalbant apie internetinės svetainės ar internetinės parduotuvės atnaujinimo bei sukūrimo darbus, reikia turėti omenyje, jog ne viską atlieka SEO specialistas. Kitų specialistų: web programuotojų, web dizainerių vaidmuo taip pat yra svarbus, kadangi jie atlieka savo srities darbus. 

SEO specialistas "bendras vardiklis" kuriant ar atnaujinant internetinę svetainę

Labai naudinga ir rekomenduotina prieš pradedant darbus, susijusius su internetine svetaine ar internetine parduotuve, pasikonsultuoti su SEO specialistu, kadangi būtent jis yra "bendras vardiklis", apjungiantis visas užduotis.
SEO specialistas padės Jums sudaryti internetinės svetainės ar internetinės parduotuvės populiarinimo/ marketingo strategiją, susidėlioti gaires, kryptį siekiant tikslo!

Apsipirkimo džiaugsmas ir virtualioje erdvėje

SEO Fausta: SEO paslaugos
SEO Fausta: SEO paslaugos, efektyvi internetinė svetainė
Labai svarbu suprasti, kad internetinė svetainė ar internetinė parduotuvė turi būti ne tik graži, šiuolaiškiška, bet ir patogi, intuityvi bei lengvai surandama internete tam, kad Jūsų klientai neprarastų apsipirkimo džiaugsmo pasirinkę būtent Jus!
Dėl šios priežasties reikia skirti pakankamą dėmesį internetinės svetainės ar internetinės parduotuvės kūrimo ar atnaujinimo "užkulisams".
Iš anksčiau susiformavusi nuomonė, jog už viešinimo, populiarinimo paslaugas "laurus" susirenka marketingo specialistai. Tačiau kalbant apie internetines svetaines ir jų paiešką internete, svarbu žinoti ir prisiminti SEO, SEO paslaugas ir SEO specialistus!
Šiuolaikinė internetinė svetainė ir internetinė parduotuvė turi būti ir efektyvi, t.y. be visų aukščiau išvardintų savybių, ji turi atlikti savo darbą - pritraukti Jūsų klientus!
Daugiau apie SEO paslaugas skaitykite www.seofausta.lt

Komentarai